Ohjelma

 

Päivitämme ohjelmaa sitä mukaa, kun ajat ja sisältö varmistuu, eli tätä sivua kannattaa seurata, sillä joka päivälle on tiedossa mielenkiintoisia tapahtumia!

Kaikkiin Mustan Kallion tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Tapahtuma ajat ja paikat ovat järjestäjien ilmoittamia.

 

Tiistai 6.6.

INFOTILAISUUS: Fasismi Suomessa 2017
Lymy (Hämeentie 30)
klo 17–19
järjestää: Varis-verkosto

Rojava-näyttelyn (7.–8.6.) avajaiset
Lymy (Hämeentie 30)
klo 20–22
järjestää: Yhdessä Rojavan puolesta ja Lymy

 

Keskiviikko 7.6.

NÄYTTELY: Rojava
Lymy (Hämeentie 30)
klo 14–19
Avajaiset tiistaina 6.6. klo 20
järjestää: Yhdessä Rojavan puolesta ja Lymy

Vapaa syndikaatin katutapahtuma
kokoontuminen Hakaniemen torilla
klo 15.30
järjestää: Vapaa syndikaatti

KOKOONTUMINEN: Coffee Without Borders -piknik (piknik siirretään myöhempään ajankohtaan, mutta Coffee Without Borders -kahvila pidetään Kalliossa ke klo 18 alkaen)
Oma Maa (Kaarlenkatu 15)
klo 18–20
järjestää: Vapaa liikkuvuus -verkosto

Pyöräpaja: klo 16–18 (Pasilan puistotie 12). Paja auki poikkeuksellisesti myös to, pe ja la!

 

Torstai 8.6.

NÄYTTELY: Rojava
Lymy (Hämeentie 30)
klo 14–19
Avajaiset tiistaina 6.6. klo 20
järjestää: Yhdessä Rojavan puolesta ja Lymy

TYÖPAJA: Tietoturvan toinen puoli
Mustan kanin kolo (Hämeentie 26)
klo 18
järjestää: A-ryhmä

KESKUSTELU: The Aachen bank robbery and solidarity
Kurvin kirja (Hämeentie 48)
alkaa klo 18.30
alustus ja keskustelu käydään englanniksi

Pyöräpaja: klo 16–18 (Pasilan puistotie 12). Paja auki poikkeuksellisesti to, pe ja la!

 

Perjantai 9.6.

TYÖPAJA: Stencilien tekoa
Pyöräpaja (Pasilan puistotie 12)
klo 16–18
järjestää: Pinkkimusta Helsinki

PELI: Yökoris
Brahen kenttä (Helsinginkatu 23)
klo 22
järjestää: Varis-verkosto

Pyöräpaja: klo 16–18 (Pasilan puistotie 12). Paja auki poikkeuksellisesti to, pe ja la!

 

Lauantai 10.6.

ELOKUVA: Jyväskylän meininki: A punk documentary (2016, 57min) ja keskustelutilaisuus
Squat Kumma (Puustellinpolku 15)
näytös klo 14

TYÖPAJA: Eroon Sipilästä
Lymy (Hämeentie 26)
klo 16–18
järjestää: A-ryhmä

ESITTELY: Kolera-kollektiivi ja anarkistinen kustannustoiminta
Mustan kanin kolo (Hämeentie 26)
klo 17–19
järjestää: Mustan kanin kolo & Kolera-kollektiivi

Pyöräpaja: klo 16–18 (Pasilan puistotie 12). Paja auki poikkeuksellisesti to, pe ja la!

KEIKKA: Hip-Hop
Kumma (Puustellipolku 15)
klo 19–23
liput 3–5 euroa
Keikan facebook-tapahtuma artisteineen

 

Sunnuntai 11.6.

Antiautoritäärinen Pasila -kiertokävely
kokoontuminen Konepaja Brunon edustalla klo 12 (Aleksis Kiven katu 17)

RUOKAA: Vegaaninen jäätelöbrunssi anarkistivankien tueksi
Squat Kumma (Puustellinpolku 15)
klo 14–17
järjestää: Helsingin Anarkistinen musta risti
ilmoittautumiset jäätelön määrän arvioimiseksi 8.6. mennessä: amr_hki@anarkismi.net. Suositushinta jäätelöannokselle: aikuiset 7–12 euroa, lapset 3–5 euroa.

Zine- ja kirjamessut
Squat Kumma (Puustellinpolku 15)
klo 14–18
mukana mm. Hämeen anarkokustannus, Kolera-kustannus, Mustan kanin kolo, QFemZine – Queeriä ja Feminismiä/QFemZine – Queer and Feminism, TAL, Tasajako, Yhdessä Rojavan puolesta

KEIKKA: Musta Kallio -viikon päätöskeikka Kummalla (esiintyy Parasomnia, Nihilist Waves, Hyggelig, Päädyttiin paahtoleipään)
klo 18, soitto alkaa n. klo 18.30

Pyöräpaja: 14–18 (Pasilan puistotie 12). Paja auki poikkeuksellisesti myös to, pe ja la!

 

Tapahtumien tarkemmat esittelyt alla:

Ti 6.6.: Fasismi Suomessa 2017 -infotilaisuus Lymy-tilassa (Hämeentie 30)
Ysärin natsiskinheadeista 612-soihtukulkueeseen, uusfasismilla on Suomessa jo vuosikymmenien perinteet. Miltä näyttää fasistinen poliittinen ympäristö Suomessa vuonna 2017? Luennolla luodaan katsaus Suomessa tällä hetkellä aktiivisiin fasistisiin ryhmiin. Tilaisuuden lopussa on tilaa kysymyksille ja keskustelulle.

Lymyyn pääsee pyörätuolilla ja lastenvaunuilla sivuovesta, lähin vessa johon pyörätuoli mahtuu on julkinen vessa Haapaniemen kentän reunalla, muutama sata metriä keskustaan päin. Alustus pidetään suomeksi, tarpeen tullen tarjolla on myös käännös englanniksi.

Tapahtuman järjestää vuoden 2014 alussa perustettu antifasistisen Varis-verkoston Helsingin ryhmä.

Ke 7.6. klo 15.30: Vapaa syndikaatin katutapahtuma
Vapaa syndikaatti on onnistunut ennenkin kampanjoissaan epäeettisiä firmoja vastaan (mm. Just Vege -ravintola viime vuonna). Tällä kertaa kampanjamme kohteena on kierrätyksen edelläkävijäksi haluava helsinkiläinen second hand -ketju Recci, jolla on tällä hetkellä kaksi myymälää, yksi Unionkadulla sekä Helsinginkadulla. Yritys kuitenkin polkee työntekijöiden oikeuksia toistuvasti, eikä ole muuttanut toimintaansa parempaan suuntaan.

Useiden entisten työntekijöiden kertomusten perusteella ketjussa on hyödynnetty tietämättömyyttä TES:iin kuuluvista asioista, pimitetty tietoja koskien palkkoja ja lomia, uhkailtu työntekijöitä heidän yrittäessään puuttua epäkohtiin ja pakotettu palkanalennuksiin ja laittomiin sopimuksiin. Mm. PAM ja työsuojelu ovat tutkimassa irtisanoutuneiden työntekijöiden tapauksia. Yritystä ei myöskään löydy työnantajarekisteristä.

Näytetään yhdessä, että tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ja kokoontukaamme Mustan Kallion yhteydessä järjestettävään mielenilmaukseen 7.6.2017 Hakaniemen torille klo 15.30. Lähdemme siitä yhdessä ryhmänä Unioninkadun myymälän luo Kaisaniemeen, ja osoitamme solidaarisuutta kaltoinkohdeltuja työntekijöitä kohtaan flaijereiden jakamisen ja mielenosoituksen muodossa.

Tapahtuma facebookissa

Ke 7.6. klo 18: Tervetuloa Coffee Without Borders -kahvilaan keskiviikkona tapaamaan vanhoja ja uusia ystäviä sekä osallistumaan siirtolaisten oikeuksia tukevaan toimintaan.

Neuvonta normaaliin on tapaan klo 17–19.

Vapaa liikkuvuus -verkosto pitää avointa, maksutonta kahvilaa joka keskiviikko kello 18–20 Kalliossa osoitteessa Kaarlenkatu 15. Kahvila on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat vapautta ja vihaavat rajoja. Olet tervetullut riipumatta siitä, mitä passissasi lukee tai onko sinulla passia lainkaan. Tarjolla vapaata seurustelua mukavassa seurassa ja siirtolaisten oikeuksiin liittyvää ohjelmaa.
Tila on päihteetön.
Lapset ovat myös erittäin tervetulleita.
Tervetuloa!

Torstai 8.6.: Tietoturvan toinen puoli -työpajassa perehdytään tietoturvaan hyökkääjän perspektiivistä. Pääpaino on yleisten verkkosovellusten ajankohtaisissa haavoittuvaisuuksissa.

Osallistujilta edellytetään ymmärrystä tietoturvan perusteista. Työpajassa ympäristönä käytetään Linuxia, esimerkiksi muistitikulta ajettava tietoturvatestaamiseen tarkoitettu Kali Linux on suositeltava vaihtoehto.

Perjantai 9.6.: Stencil-työpaja Pyöräpajalla (Pasilan puistotie 12)
Työpajassa tehdään oma stencil, jota käytetään miekkari-kylttien tekoon. Aiheen voi keksiä itse, tai käyttää valmiita malleja. Kylttejä on tarkoitus tehdä ennakkoon Pride-kulkueen Pinkkimusta-osioon. Oman stencilin saa myös ottaa mukaan. Ei vaadi aiempaa osaamista. Osallistujilta pyydetään 2–3€ materiaalimaksua.

Pinkkimusta Helsinki -blogi
Ryhmän Facebook-sivut

Pe 9.6.: Yökoris: Tervetuloa viettämään iltaa ja pelaamaan koripalloa kanssamme perjantaina 9.6.2017 klo 22 alkaen. Paikkana on Brahenkettä Helsingin Kalliossa (Helsinginkatu 25).

Kaikki ovat tervetulleita pelaamaan taidoista ja kunnosta riippumatta! Kerää ystäväsi ja kokoa joukkueesi, ja ilmoittaudu lähettämällä s-postia osoitteeseen: varishelsinki at riseup.net.
Pelit pelataan max. 6 hengen joukkueissa, ja yksi erä on 10 minuuttia. Jos et löydä joukkuetta etukäteen, onnistuu joukkuiden kokoaminen myös paikan päällä. Palkinnot voittajille!

Yökoriksen facebook-tapahtuma

Tapahtuman järjestää Varisverkosto, joka on Suomessa toimiva antifasistinen verkosto.

Pidetään natsit pois kentältä, ja vastustetaan yhdessä fasismia!

La 10.6. klo 14: Jyväskylän meininki: A punk documentary ja keskustelu Squat Kummalla (Puustellinpolku 15). Ilmainen sisäänpääsy.

Jyväskylän meininki on dokumentti kaupungista, sen punkkareista, heidän ideologiastaan ja heidän vapautensa filosofiasta. DIY-työllä toteutettu elokuva kertoo Jyväskylän punk-skenen tarinan vuosilta 1977–2016.

Dokumentti antaa äänen koko suomalaiseen punkkiin jälkensä jättäneille artisteille kuten uuden aallon romantiikan lippua kantaneelle Se-yhtyeelle, McDonaldsin ja useampien 90-luvun alun poliitikkojen oikeuteen raahaamalle Shitter Limitedille ja Steal It Back-levyllään henkisyyden suomalaiseen hardcoreen tuoneelle On A Solid Rockille. Edustettuna ovat myös 2010-luvun Jyväskylä-soundia määritelleet uuden sukupolven yhtyeet kuten Total Recall, Upright ja The Escapist.

Dokumentti päästää ääneen soittajien lisäksi mm. zinen tekijät, kaupungin anarkistiset toimijat sekä punk-skenen pahikset, poliisilaitoksen edustajat.

Näytöstä seuraa keskustelutilaisuus, jossa dokumentin ohjaaja Mikko Järvinen ja kuvaaja Henri Söderström avaavat DIY-elokuvan tekemisen vaiheita ja vastaavat kysymyksiin aiheesta. Sana on vapaa!

Dokumentin trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=YTdyA10mlqc
Dokumentin Facebook:
www.facebook.com/jyvaskylanmeininki

The documentary will have English subtitles in it. If you wish to know more about the documentary or the screening in English, please contact the organizer of this event!

La 10.6.: Kolera-kollektiivi tulee esittelemään toimintaansa Mustan kanin kololle lauantaina klo 17–19. Kolera-kollektiivi kertoo toimintansa historiasta ja periaatteista. Tämän lisäksi tapahtumassa käsitellään anarkistista julkaisutoimintaa niin, että siitä kiinnostuneet saavat hyviä käytännönläheisiä vinkkejä oman julkaisutoiminnan aloittamiseen sekä jakeluverkostojen luomiseen. Esitelmän ja keskustelun lisäksi luvassa runonlausuntaa.
Vapaa pääsy. Tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.                           Tilaisuuden facebook-tapahtuma.

Hip-Hop at Kumma, esiintymässä Poliisi-tv, Kuumotukset, Mies nimeltä Hevonen ja Angervo Petäjä, klo 19-23, liput 3-5e, Puustellinpolku 15.

Su 11.6.: Antiautoritäärinen Pasila -kiertokävely
Kokoontuminen klo 12 Konepajan Brunon edustalla (Aleksis Kiven katu 17). Kävelyn aikana tutustutaan Pasilan anarkistiseen ja antiautoritaariseen historiaan vallankumouksellisista rautatieläisistä ja lyseolaisterroristeista pankkiryöstäjien ja rauhanliikkeen kautta anarkistisiin postityöläisiin.
Opastus on suomenkielinen.
Kävely kestää arviolta kaksi tuntia.

Su 11.6.: Vegaaninen jäätelöbrunssi anarkistivankien tueksi
Helsingin AMR järjestää sunnuntaina 11.6., kansainvälisenä anarkistivankien solidaarisuuspäivänä, vegaanisen jäätelöbrunssin Kummalla (Puustellinpolku 15, 00410 Helsinki) klo 14–17. Jäätelöiden kera on tarjolla muurinpohjalettuja!
Paikalla myös kerrotaan vangeista ja heidän kuulumisistaan.
Otamme jäätelön määrän arvioimiseksi brunssille ilmoittautumisia vastaan 8.6. asti sähköpostiosoitteeseemme amr_hki@anarkismi.net.
Tervetuloa!

Su 11.6.: Musta Kallio laitetaan finaaliin Squat Kummalla yhdestoista päivä kesäkuuta, zinejen ja kirjojen jälkeen on aika antaa lava neljälle enemmän tai vähemmän upouudelle räminäyhtyeelle tehdä pahojaan kuuntelijoiden korville. Soittamassa ovat esimerkiksi:

PARASOMNIA
Perus -82 räkä crust hc

NIHILIST WAVES (ALB)
Voimaelektroniikkaa, joka kritisoi kapitalistista persreikää joka on pomosi. Erilaiset tavat hankkia ruokaa ja hyödykkeitä ilmaisiksi ovat myöskin keskiössä.

HYGGELIG
Suomen kovin alkuaikojen Napalm Death-esque yhtye nyt ensi kertaa basson kanssa, huh!!!!

PÄÄDYTTIIN PAAHTOLEIPÄÄN
Upouusi harsh noisea soittava duo, joka ei juurikaan vaivaa päätänsä musiikilla, vaan laittaa kaikki pelimerkit alkukantaiseen intoon ja raivoon joka ilmenee jo legendaarisiksi muodostuneilla livekeikoilla. Avainsanoja: spoken word melodica anarkia

Soitto alkaa about: 18.30~

TERVETULOA